Ви тут:
Україна 

У рамках декомунізації 4 міста вже подали рішення про зміну назви до парламенту

cholovichok-smitnyk-SRSR(1)Правом обрати нову назву в рамках виконання законів про декомунізацію вже скористалося 13 міст України, чотири з яких вже надіслали відповідні подання до парламенту. Зокрема це Артемівськ, який буде Бахмутом, Іллічівськ – Чорноморськом, Дзержинськ – Торецьком і Кіровоград, який подав сім варіантів для зміни назви. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Загалом, за даними Українського інституту національної пам’яті, нові назви у зв’язку з дією закону має отримати 941 населений пункт. Серед сотень міст і сіл є також два обласні центри, які підпадають під дію закону – це Кіровоград і Дніпропетровськ.

Подати думку громад про перейменування місцеві чиновники можуть до 21 грудня. Далі за процедурою на їх підставі, а також на підставі рекомендацій Інституту національної пам’яті Верховна Рада ухвалить рішення про остаточне перейменування. Кінцевий термін для голосування депутатів – 21 лютого 2016 року.

Демонтаж усіх пам’ятників і меморіальних знаків, як і перейменування вулиць і міст повинні закінчитися в Україні до 21 травня 2016 року.

Перейти до вмісту