Ви тут:
Відео Головне Місцеві вибори 2015 Полтавщина прес-онлайн-конференція Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві та Кременчуці ОПОРА не зафіксувала порушень, які б вплинули на результати виборів

Під час другого туру виборів міського голови у Полтаві та Кременчуці, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА не зафіксували порушень, які могли б вплинути на результати. Про це, під час сьогоднішньої прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”, розповіла координатор ОПОРИ у Полтавській області Дар’я Черкашина.

“Спостерігачі ОПОРИ під час другого туру виборів не зафіксували значних порушень, які б суттєво вплинули на результати волевиявлення громадян. Серед порушень, які фіксували 15 листопада — на 155 ДВК після ранкового засідання, члени комісії залишилися на своїх місцях, у той час, коли урни і кабінки для голосування були розташовані в іншому приміщенні. Коли ж наші спостерігачі повідомили членів ДВК про те, що це є порушенням, виник невеликий конфлікт. А вже коли на дільницю приїхала голова міської ТВК, і дала роз’яснення, порушення ліквідували, голосування проходило згідно з законодавством”, – розповіла Черкашина.

Вона також зазначила, що незрозуміла ситуація виникла на одній із ДВК у Кременчуці, коли до поліції надійшла заява про те, що там знаходиться бабуся, яка займається підкупом молоді. Коли ж поліція з’ясувала цей факт, виявилося, що жінка просто давала гроші своєму внукові, а цей момент зафотографували.

Про що ще йшлося на прес-конференції дивіться у ВІДЕО.

Перейти до вмісту