Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві стартували безкоштовні ІТ- курси для переселенців

У Полтаві презентували проект “Підвищення рівня знань внутрішньо-переміщенних осіб з IT-технологій”. Він призначений для навчання переселенців комп’ютерної грамотності.

Як розповіла на прес-конференції віце-директор Інституту гендерних трансформацій Олена Якубенко саме ІТ- технології досить затребувана спеціальність серед переселенців.

“Ми опитали чималу кількість переселенців, які стоять на обліку в Центрі зайнятості, якою професією вони б хотіли оволодіти. Більшість виявила бажання вивчати ІТ-технології”, – сказала Якубенко.

Проект є пілотним і розрахований на місяць. Всього навчання пройдуть 25 осіб. Заняття проходитимуть тричі на тиждень. Курси почали роботу 16 листопада.

“Цей місячний курс доволі таки щільний, після його закінчення слухачі зможуть самостійно розробляти веб-сайти середньої складності. Наступна частина — це SEO-оптимізація”, – розповіла Якубенко.

Проект реалізує Інститут гендерних трансформацій  за сприяння організації “КРИМ-SOS!” та Уряду Сполученого Королівства Великобританії.

Партнером проекту виступає міський центр зайнятості, який допомагає інформаційно та знаходить слухачів.

“У службі зайнятості також навчають переселенців новим професіям та дають змогу підвищити свою кваліфікацію. Всіх, хто не знайшов себе в нашому місті ми долучили до цього проекту”, – сказав – директор міського центру зайнятості Юрій Парьоха.

Всього на обліку в міському центрі зайнятості перебуває 220 осіб з них 89 безробітні.

Перейти до вмісту