Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина Фотогалерея 

У Полтаві 100 призовників провели на строкову службу

Сьогодні з Полтави до армії вирушили 100 строковиків.

Юнаки віком від 20 до 27 років служитимуть у військових частинах , які знаходяться на Правобережній Україні. У ЗСУ їх направлять до навчальних підрозділів, де вони вивчатимуть військові дисципліни.

За словами т.в.о. військового комісара Полтавського обласного військкомату Юрія Фісуна, вже 75 юнаків з Полтавщини направили служити у базові військові частини. Для проходження служби у зону АТО їх не відправлятимуть.

Хлопці, яких сьогодні відправляють на службу, до кінця не знають, у яких саме частинах служитимуть і що на них там чекає.

Чесно кажучи, готовий до всього, – каже призовник з Полтави Андрій Пелетей – Куди відправляють служити – не знаю, команди постійно змінюються. Служитиму рік. Чи піти після служби у зону АТО, ще не думав. Всетаки контракт три роки.

Трохи страшно. На цей крок пішов зважено. Через три місяці підпишу контракт каже, – призовник з Полтави Богдан Заїченко. Поки поїду в навчальний центр. Далі хочу в війська до батька, досвідченого офіцера, який служить в АТО.

Проводжали майбутніх захисників Вітчизни до армії батьки, родичі, друзі, представники обласної та міської влади та духовенство.

Аліна Заїченко проводить сина з хвилюванням.

“Це його вибір. Він сам його зробив в цьому житті. Як мати, я звичайно хвилююся. Раніше спокійно ставилася до служби в армії, а зараз часи не спокійні. Але вони наші захисники і ми повинні ними пишатися”, – сказала Аліна Заїченко.

З напутнім словом до призовників звернулось військове командування, представники влади, ветерани, духовенство. Побажали якісно навчитись військовій справі, щоб бути готовими в разі потреби захистити своїх рідних та свою країну.

Всіх присутніх призовників освятив Архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір, прочитав молитву та вручив їм Горбанівську ікону Божої Матері. Учні ліцею подарували хлопцям пам’ятні сувеніри

 

Всього з області підлягають призову 430 юнаків: до ЗСУ 205 чоловік, до Національної гвардії України – 185 чоловік, Державна служба спеціального транспорту — 40 чоловік.

Фото Анни Чапали

 

Перейти до вмісту