Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Миргороді починають реконструкцію центрального мосту

Після 20 листопада у Миргороді почнуться ремонтні роботи з реконструкції центрального мосту через річку Хорол. Не один рік чекали кошти на ремонт цього стратегічного об’єкта, і нарешті отримали фінансування. Початок ремонтних робіт на стратегічному об’єкті Миргорода обговорили на нараді, в якій взяв участь і голова Полтавської ОДА Валерій Головко. Він повідомив, що почалося фінансування реконструкції об’єкту і додав, що не в сезон надійшли гроші, але їх треба використати. Про це повідомилиу Миргородській міській раді.

За словами міського голови Сергія Соломахи, у цьому році планують освоїти більшу половину коштів. Виконання ремонтних робіт залежатиме від погодних умов. Але те, що фінансування почалося – це зелене світло для безпечного руху вулицями міста.

–Майже 10 років центральний міст був в аварійному стані. Коштами лише з міського бюджету реконструювати цей стратегічний об’єкт було не реально. З метою залучення позабюджетних коштів було розроблено проектну пропозицію. Не один рік чекали миргородці результату, і ось, нарешті Миргород отримав фінансування. За проектом реконструкція мосту розтягнеться на вісім місяців, – зазначає міський голова Сергій Соломаха.

Наразі відповідні служби розробляють схему руху для автомобільного і габаритного транспорту та вантажівок, які перевозять небезпечний вантаж. Пасажирам до пункту призначення доведеться добиратися довше об’їзними шляхами. Для пішоходів на час перекриття центрального мосту буде облаштовано понтонний міст. Як повідомив начальник відділу капітального будівництва міської ради Микола Муровий, роботи з реконструкції центрального мосту по вул. Гоголя виконуватиме Київська фірма, яка виграла тендерну пропозицію вартістю 19,5 млн. грн.

Із 20 листопада буде перекрито рух через центральний міст. До того часу буде облаштовано пішохідний понтонний міст та змінено схему дорожнього руху вулицями Миргорода.

Перейти до вмісту