Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Телевізійники «Лтави» взяли участь у створені фільму «Джерело енергії, що змінить Україну» на замовлення USAID

ОДТРК «Лтава» взяла участь в унікальному проекті. Вже більше року компанія співпрацює з Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку», яка є виконавцем Проекту Агентства з міжнародного розвитку USAID «Місцеві альтернативні джерела енергії: м. Миргород» (МАДЕМ).

«Лтаву» обрали з поміж інших претендентів для зйомок фільму, в якому розповідається про цей пілотний проект. 27 жовтня нинішнього року у Миргороді урочисто відкрили унікальну для нашої країни комбіновану котельню. Вона може працювати на газі, трісці та соломі. Але саме солома є головним джерелом тепла для обігріву одного з мікрорайонів міста.

Інтерактивний телефорум(1)

Враховуючи енергозалежність України такі проекти реально дозволять не лише зменшити споживання блакитного палива, але й подолати політичну залежність від головного постачальника газу – Російської Федерації.

Творча група «Лтави» відзняла головні етапи будівництва котельні, заготівлі та збереження соломи, інтерв’ю з учасниками проекту, мешканцями Полтавщини. Відеографіку, монтаж і постпродакшн створила компанія 3D Planet. 23 листопада в прямому ефірі телеканалу «Лтава» відбувся інтерактивний телефорум, у рамках якого презентували науково-популярний фільм «Джерело енергії, що змінить Україну».

«Нам дуже приємно, що ми долучилися до цього унікально проекту і саме нам довірили зйомки цієї картини. Хочу відзначити високу операторську та режисерську роботу наших фахівців. Вважаю, що це для нас теж нова якість роботи та можливість розвиватись в креативному напрямку», – зазначив директор виконавчий філії НТКУ «Полтавська регіональна дирекція «Лтава» Євген Лопушинський.

Трейлер стрічки можете переглянути за наступним посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=47ipCsI_3Pc

Перейти до вмісту