Ви тут:
Анонс Головне Оголошення Полтавщина Суспільство 

Світовий призер з кікбоксингу презентуватиме у Полтаві «Червону книгу» почуттів та емоцій

Афіша заходу

3 грудня о 18:30 в ресто-клубі «Подіум» (ТРЦ «Metropolitan», вул. Гоголя, 38) відбудеться презентація нової збірки віршів поета і журналіста Дмитра Лазуткіна «Червона книга».

Захід пройде у рамках проекту «Мережа», ініціатором якого є Міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz. Проект реалізується за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Партнером «Мережі» у Полтаві є незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus».

–​ Це вже третій подібний захід, організований нашою командою, – розповідає куратор «Мережі» Юлія Пелепчук. – Перед тим ми зробили презентації книг «Життя Марії» Сергія Жадана у 33 містах України, а наразі триває тур Андрія Любки з новим романом «Карбід», який охопить майже 30 міст.

Дмитро Лазуткін – український поет та журналіст, який має відзнаки не лише в літературі, але й в спорті. Він бронзовий призер Кубка світу з кікбоксінгу і кік-джитсу, чемпіон України з козацького двобою, володар чорного поясу (1-го дану) з кемпо-карате та переможець Кубка Європи (2013) з елітних боїв (кікбоксинг, розділ фулл-контакт) за версією IFEF.

Червона книга Дмитра Лазуткіна (джерело – litcentr.in.ua)
Червона книга Дмитра Лазуткіна (джерело – litcentr.in.ua)

«Червона книга» – це збірка, у якій більшість віршів написані протягом останнього року. У кожного з трьох розділів книги – своя емоційна історія.

Як говорить Лазуткін, «це “Червона книга” почуттів, емоцій, які зараз знаходяться десь на межі зникнення. Перша частина текстів – це раніше написані під враженням від поїздки в зону АТО. Друга частина – це передбачення, які були написані раніше. Третя – це інтимна, любовна лірика, якої було багато в попередніх книжках, і яка більш музична. Війна взагалі штука немузична і нелірична, поезій в ній мало. Тобто, такий от симбіоз тепла в холодний час».

Дмитро Лазуткін (джерело – md-eksperiment.org)

Протягом листопада-грудня Дмитро Лазуткін із поетичною збіркою «Червона книга» відвідає 8 міст. За словами поета, йому завжди цікаво відкривати для себе щось нове:

–​ Це стосується не стільки географії, скільки людей, які живуть там, де я ніколи не був. А ще мені подобається співставляти емоційні ландшафти, краєвиди і серця, що битимуться поруч з моїм. Як не дивно, протягом літературних мандрівок доводилося бувати в Душанбе і Римі, виступати в Лондоні й Любліні. Але я жодного разу не читав поезії, наприклад, у Кривому Розі, Кременчуці, Кіровограді або Полтаві.

Крім самої презентації ввечері, 3 грудня о 15:00 Дмитро Лазуткін проведе прес-конференцію в ОКІА «Новини Полтавщини» (вул. Жовтнева, 45, к. 517).

«Мережа» – це проект, що охоплює всю територію України та має представників у 28 містах (серед них 20 обласні центри), які займаються менеджментом літературно-дискусійних майданчиків на місцях. Протягом найближчого часу планується організувати ще декілька турів усіма містами мережі за участю письменників Сергія Жадана, Юрія Андруховича, Тараса Прохаська, Юрія Іздрика, Катерини Бабкіної.

Вхід на захід: 30 грн. (20 грн – передпродаж).

Контактна особа: Денис Старостін, 099-416-23-68.

Перейти до вмісту