Ви тут:

Скільки податків Мінфін пропонує збирати з українців

3 вересня, міністр фінансів України Наталія Яресько на Національній раді реформ представила проект нової податкової реформи. У Мінфіні вважають, що найкращою для забезпечення ефективності, справедливості та стабільності податкової системи України є не стільки низькі податки, скільки лінійна модель податкової системи, що полягає у встановленні “плоских” ставок –  20% податку на доходи фізичних осіб, 20% ПДВ, 20% ЄСВ і 20% з податку на прибуток.

Мінфін не тільки хоче встановити ставки ПДФО та ЄСВ на рівні 20%, але й об’єднати їх в кінцевому результаті, забезпечивши зниження сукупного податку на зарплату до 20%. Для повного об’єднання податків урядовці пропонують перехідний період до 2018 року. 

До цього періоду планується ліквідувати сплату ЄСВ з працівника (3,6%), запровадити єдину податкову звітність з ПДФО та ЄСВ вже починаючи з 2016 року.

Також Мінфін пропонує взагалі не оподатковувати 1 рівень мінімальної заробітної плати, що на 1 січня 2016 року складатиме 1378 гривень.

Крім того, законопроектом пропонується збільшити поріг для тих, хто працює на другій групі єдиного податку з 1,5 млн. грн. до 2 млн. грн. та дозволити їм вести бізнес без будь-якого обліку.

Також Міністерство фінансів пропонує повністю ліквідувати всі пільги по сплаті ПДВ, пропонуючи замінити їх наданням прозорої прямої бюджетної підтримки (за наявної потреби).

Відділ комунікацій Державної податкової інспекції у м. Полтаві

Перейти до вмісту