Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Прокурор Полтавщини їздив у колонію

Сьогодні Кременчуцьку виховну колонію управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області відвідав з ознайомчим робочим візитом прокурор Полтавської області Сергій Попов. Цього дня до колонії завітали і перший заступник прокурора м. Кременчука Станіслав Торопчин, начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури Полтавської області Галина Скотаренко, прокурор відділу ювенальної юстиції прокуратури Полтавської області Андрій Лимар, повідомляють у прес-службі управління Державної пенітенціарної службиУкраїни в Полтавській області.

У супроводі заступника начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області Олега Ковальчука та начальника Кременчуцької виховної колонії Юрія Величка відвідувачі здійснили обхід житлових приміщень та приміщень комунально-побутового призначення установи з метою перевірки дотримання прав засуджених під час відбування покарання відповідно до вимог чинного законодавства з урахуванням міжнародних стандартів, законності, гуманізму, демократизму та справедливості. Відвідали дільницю карантину, діагностики та розподілу, приміщення тривалих побачень, гуртожитки та їдальню для засуджених. Побували і в навчальних класах загальноосвітньої школи та майстернях професійно-технічного училища, де ознайомились з особливостями навчально-виховного процесу освітніх закладів.

Посадовці позитивно відмітили естетичне оформлення житлової зони та прилеглої території. Особливу увагу Сергій Юрійович звернув на організацію різноманітної соціально-корисної зайнятості підлітків.

Цього ж дня посадовці провели особистий прийом вихованців та надали аргументовані і змістовні відповіді хлопцям на поставлені питання. Питання, які турбували юнаків, стосувалися можливості залишення в колонії для подальшого відбування покарання по виповненню 18-річного віку та можливості і процедури продажу власної земельної ділянки під час відбування покарання.

Сергій Юрійович надав позитивну оцінку зусиллям та діяльності адміністрації виховної колонії в напрямку забезпечення прав вихованців та створення необхідних умов для відбування покарання.

Перейти до вмісту