Ви тут:

Про порядок внесення записів до трудових книжок сільських, селищних та міських голів

Про порядок внесення записів до трудових книжок сільських, селищних та міських голів роз’яснює начальник відділу Управління Держпраці у Полтавській області Зоя Куць.

Відповідно до статті 55 Закону України “Про  місцеве самоврядування в Україні” голова районної, обласної, районної у місті (у разі її створення) ради обирається відповідною радою з числа її депутатів у межах строку повноважень ради таємним голосуванням. Голова ради виконує свої обов’язки до обрання голови ради  нового  скликання,  крім  випадків  дострокового  припинення повноважень голови ради відповідно до цього Закону. У трудовій книжці голови районної, обласної, районної у місті (у  разі  її  створення)  ради  у  розділі  “Відомості про роботу” робиться запис про обрання на посаду із зазначенням дати  обрання, підстави  для  внесення  запису  (рішення сесії ради,  його дата і номер) та порядкового номеру запису.

Зразок запису

запису

Дата

Відомості про прийом на роботу, переведення на іншу роботу і звільнення (із зазначенням причин і посилання на статтю, пункт закону)

На підставі чого внесено запис (документ, його
дата і номер)

число

місяць

рік

1

2

3

4

5

6

 

 

 

 

_(назва органу)___ рада

 

6.

25

11

2010

Обраний головою __________________ ради

Рішення сесії ради

від______ № ______

7.

25

11

2010

Прийняв Присягу посадової особи місцевого самоврядування

ст.11 ЗУ «Про службу в органах місцевого самоврядування»

8.

25

11

2010

Присвоєно 7 ранг в межах ІІІ (третьої) категорії посад

Рішення сесії ради

від_______ № ____

 

 

  Здійснення механізму   звільнення   посадових   осіб  органів місцевого   самоврядування   зі   служби   в   органах   місцевого самоврядування  та  дотримання  при  цьому гарантій їх соціального захисту визначається Законами України “Про місцеве  самоврядування в Україні”,  “Про  службу  в  органах  місцевого самоврядування”, “Про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних,  міських  голів”, “Про статус депутатів місцевих Рад  народних  депутатів”,  “Про статус  і соціальний  захист громадян,  які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”,  Кодексом законів про працю України, та іншими законами України.

 

Звільнення сільського, селищного, міського голови та їх працевлаштування  після звільнення проводиться з урахуванням вимог чинного законодавства України. Згідно із    статтею   42   Закону   України   “Про   місцеве самоврядування в  Україні”   повноваження сільського, селищного,  міського голови закінчуються в  момент  вступу  на  цю посаду  іншої  обраної  відповідно  до закону особи. Повноваження сільського,  селищного,  міського голови у випадках,  передбачених статтею  79 цього Закону (його звернення з особистою заявою до відповідної ради про складення ним повноважень голови; припинення його громадянства; набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього; набрання законної сили рішенням суду про притягнення його до відповідальності за правопорушення, пов’язане з корупцією, яким накладено стягнення у виді позбавлення права займати посади або займатися діяльністю, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування; відкликання з посади за народною ініціативою;визнання його судом недієздатним, безвісно відсутнім або оголошення таким, що помер; його смерті) можуть бути припинені достроково.  Підстави  припинення  служби  в органах місцевого самоврядування також визначені статтею 20 Закону України     “Про     службу  в   органах місцевого самоврядування”. У разі  закінчення  строку  повноважень  у  трудовій книжці сільського, селищного, міського голови робиться запис: “Звільнений у зв’язку із закінченням строку повноважень,  пункт  1  статті  42 Закону України   “Про    місцеве самоврядування в Україні”.

Зразок запису

 

запису

Дата

Відомості про прийом на роботу, переведення на іншу роботу і звільнення (із зазначенням причин і посилання на статтю, пункт закону)

На підставі чого внесено запис (документ, його
дата і номер)

число

місяць

рік

1

2

3

4

5

6

10.

25

11

2010

Звільнений у зв’язку із закінченням строку повноважень  (пункт  1  статті  42 Закону України   “Про    місцеве самоврядування в Україні”)

Рішення сесії ради

від_______ № ____

В разі обрання сільського, селищного, міського голови на новий термін до трудової книжки спочатку вноситься запит про звільнення у зв’язку із закінченням строку повноважень, а потім запис про обрання на посаду.

Одночасно звертаємо увагу, що особливості прийняття (обрання) на службу та звільнення посадових осіб органів місцевого самоврядування визначені в листі Головдержслужби від 06.02.2002 № 42/621

Перейти до вмісту