Ви тут:
Головне Культура Полтавщина Суспільство Фотогалерея 

Полтавцям презентували книгу для дітей Володимира Тарасенка

Сьогодні у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського відбувся вечір-спомин полтавського поета, члена Національної спілки письменників України, заслуженого працівника культури України, редактора видавництва “Полтавський літератор”, співавтора гімну Полтавської області Володимира Тарасенка. Захід мав назву, як і останній творчий вечір поета – “У променях вічності”.

У межах вечора-спомину презентували його книгу “Роси дитинства”, яка побачила світ цьогоріч.

“Цю книгу Володимир Тарасенко особисто приніс до експертної ради ОДА, щоб визначили її соціальну значущість для області. Він віддав її нам за кілька тижнів до своєї смерті – восени 2012. Кошти на “Роси дитинства” із обласного бюджету виділяли тричі, але, на жаль, через  фінансові труднощі ми змогли її надрукувати лише цього року. Тираж – 1000 примірників,” – зазначила заступник директора департаменту – начальник управління інформацією Полтавської ОДА Вікторія Пилипенко.

Книга “Роси дитинства” – для дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку. Її можна почитати в усіх бібліотеках й навчальних закладах Полтавщини. А ось у магазинах книгу шукати не варто, адже надрукована вона у КП “Видавництво “Полтавський літератор” за сприяння обласної ради та облдержадміністрації.

На вечір пам’яті Володимира Тарасенка завітали його найкращі друзі, діячі культури і мистецтв, громадські діячі, письменники, літературознавці й шанувальники творчості поета.

“Пан Володимир був відкритим і щирим другом. Він був патріотом, вірним сином своєї Батьківщини. У його поезії виписана та виплекана та любов до України, до Полтавщини, до рідного Глобинського краю”, – згадував голова Полтавського обласного відділення української секції Міжнародної Поліцейської Асоціації полковник Олександр Телик.

“Він завжди активно працював, брав активну участь у громадському житті, допомагав молодим літераторам. Доля справжнього поета, мабуть, щаслива тим, що він не помирає, а продовжує жити у слові. Його вірші читають нащадки. Він був справжнім поетом. Його національнозакорінений вірш будив і віру, і любов, хвилював філософським змістом і тонким ліризмом”, – додав голова Полтавської спілки літераторів Михайло Любивий.

На вечорі пам’яті звучали й пісні на слова поета у виконанні творчого колективу “Оберіг” під керівництвом композитора, заслуженого діяча мистецтв України, товариша Олексія Чухрая.

IMG_4744

“Не кожен може писати для дітей. Це ознака високого таланту. А пісні, написані Володимиром,  – легкі й народні”, – наголосив Олексій Чухрай.

Фото Анни Чапали

Перейти до вмісту