Ви тут:
Головне Оголошення Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавці вшанують скорботною ходою Небесну сотню і жертв Голодомору

DSC_0057

У листопаді полтавці відзначать  дві знаменні дати –  День гідності і свободи – 21 листопада та День пам’яті жертв Голодомору – 28 листопада.

Про обласні і місцеві заходи до цих дат, які пройдуть у всіх населенних пунктах Полтавщини, йшлося на засіданні у Полтавській облдержадміністрації відповідної робочої групи щодо відзначення цих дат.

Зокрема, керівник апарату облдержадміністрації Микола Білокінь зазначив, що Президент України Петро Порошенко підписав указ №633 від 9 листопада 2015 року “Про відзначення Дня гідності та свободи”.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вадим Штефан відзначив, що ключовими заходами стануть покладання, скорботна хода і вшанування загиблих.

Зокрема, 21 листопада відбудуться заходи біля Меморіал скорботи с. Мгар Лубенського району, пройдуть мітинги-реквієми в пам’ять про Голодомор, панахиди та скорботна хода.

При відзначенні  цих дат полтавці приспустять державнi прапори і обмежать розважальні заходи.

Заплановано провести благрустрій пам’ятних знаків, могил героїв Небесної сотні, тощо.

У заходах візьмуть участь представники органів виконавчої влади, територіальних громад, громадянського суспільства, в т.ч. учасники революційних подій в Україні в 2004, 2013 – 2014 роках, сім’ї Героїв Небесної сотні, учасники антитерористичної операції, представники волонтерських рухів, духовенства.

Заплановані різноманітні тематичні експозиції, музейні заходи, виставки архівних документів, перегляди літератури і бесіди, конференції і семінари.

Відповідні доручення щодо супроводу і організації заходів отримали Управління культури, освіти і науки, охорони здоров’я ОДА.

Під час обговорення робочого плану відзначення дат, між представниками влади і громадськості виникла дискусія щодо залучення релігійних конфесій, тож долучитися до панахид вирішили запросити усіх:

Відзначення зазначених дат пов’язано з вшануванням жертв тоталітарного режиму до Дня пам’яті Голодомору та гідним відзначенням у 2015 році річниці подій Помаранчевої революції і Революції Гідності, вшанування патріотизму і мужності українців.

Перейти до вмісту