Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині викрили незаконну порубку дерев

Днями у Глобинському районі працівники Глобинського райвідділу затримали вантажний автомобіль ГАЗ 53Б під керуванням 69-річного місцевого мешканця, який без відповідних документів перевозив близько 5 метрів кубічних розпиляних дерев різних порід. Про це повідомили в УМВС України у Полтавській області.

У ході проведення перевірки встановлено, що 43-річний житель Глобинського району здійснював незаконну порубку дерев.

«Чоловік випилюв дерева в лісопосадках, винаймав транспортні засоби для їх перевезення, а потім продавав на дрова громадянам. Жодних документів, які б підтверджували дозвіл на вирубку дерев, чоловік не надав. Сума завданих збитків встановлюється», – повідомив начальник Глобинського райвідділу Олександр Коцар.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу). За законом передбачено покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

Перейти до вмісту