Ви тут:
Головне Медицина Оголошення Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині проведуть автопробіг з протидії торгівлі людьми “На запчастини – тільки машини!”

13395022 грудня організації-члени Всеукраїнської коаліції громадських організацій, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми, за підтримки представництва в Україні Міжнародної організації з міграції (МОМ) проводять автопробіг “На запчастини – тільки машини!.

Організатором автопробігу на Полтавщині виступає ГО «Полтавський центр сім’ї «Родинний дім», член Всеукраїнської коаліції громадських організацій з протидії торгівлі людьми.

Захід присвячений Міжнародному дню боротьби за скасування рабства з метою активізації та підвищення обізнаності громад у регіонах, де працюють організації-члени Всеукраїнської коаліції з протидії торгівлі людьми, щодо ризиків та небезпек, пов’язаних із участю у незаконній трансплантації органів.

Акція відбувається одночасно в 17 областях України, а саме: в містах Сумської, Одеської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Полтавської, Кіровоградської, Житомирської, Вінницької, Хмельницької, Чернівецької, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Волинської, Закарпатської та Тернопільської областей.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), щорічно нелегально трансплантують близько десяти тисяч людських органів.

Інформаційні акції автопробігу спрямовано на широке висвітлення проблеми торгівлі людьми з метою вилучення органів, акцентування уваги на підвищенні актуальності проблеми торгівлі людськими органами в сучасних умовах; поширення інформації серед населення з метою виявлення постраждалих від торгівлі людьми та можливість отримання допомоги від ОГС та держави у рамках Національного механізму взаємодії.

На Полтавщині автопробіг відбудеться за маршрутом Полтава – М.Тростянець – Нові Санжари – Решетилівка – Жовтневе – Диканька – Полтава.

У ньому візьмуть участь експерти, освітяни, громадські діячі, волонтери та журналісти Полтавщини.

В зазначених населених пунктах до акції запрошуємо долучитись працівників місцевих управлінь у справах сім’ї, молоді та спорту, місцевих центрів зайнятості, керівників та учнів місцевих навчальних закладів, представників НУО та пересічних громадян. Біля запланованих закладів волонтери в футболках з логотипом акції будуть поширювати інформаційні матеріали.

Всеукраїнська коаліція має позитивний досвід проведення автопробігу в 10 регіонах України “Тільки машини – на запчастини!” у 2011 році, у результаті якого було охоплено безпосередньо 28 960 осіб і опосередковано 15 мільйонів осіб (або 33% населення України) через медіа-публікації.

Перейти до вмісту