Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На місці пам’ятника Леніну з’явиться храм

383944627

На місці пам’ятника Леніна створять сквер Героїв Небесної Сотні та встановлять храм.

Про це заявив мер Полтави Олександр Мамай. За його словами, уже перші кроки зроблені з метою реалізації даної ініціативи.

Про це повідомляє ІА “Полтава”.

“Що стосується скверу Небесної Сотні, то ми його створимо на місці пам’ятника Леніна. Це моя особиста позиція. Кілька місяців тому я дав доручення головному архітектору міста Вадімову для того, щоб він зробив невеличкий ескіз. Так, на місці пам’ятника буде невеличкий храм, що належатиме територіальній громаді міста. Також тут буде алея Героїв Небесної Сотні –  тих 16-ти хлопців, які проживали в Полтаві і на сьогодні загинули на Сході України. Також у нас є 9 чоловік, які загинули під час військового конфлікту в Афганістані. Я хочу, щоб всі ті полтавці, які, загинули за територіальну цілісність, або виконуючи свій інтернаціональний обов’язок,  – всі були на цій Алеї, – зазначив міський голова. 

Нагадаємо: Полтава, Львів, Чернівці та Вінниця ввійшли в четвірку міст, які зможуть зробити свої привабливішими завдяки Німецькому товариству міжнародного співробітництва (GIZ).

Для розгляду німецьким партнерам полтавці запропонували два проекти: відбудова Кадетського корпусу та створення в Полтаві Алеї Слави на площі Леніна.

Перейти до вмісту