Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Лубенщині розпочалась Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

IMG_0990

25 листопада  в приміщенні Лубенської районної адміністрації відбувся семінар «Соціальна робота з родичами маломобільних і немобільних підопічних». Навчання проходило в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», а слухачами стали соціальні робітники територіального центру.

Про основну мету заходу розповів керівник Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» Олександр Чепур. Організатори прагнули розглянути фактори, види та форми насильства стосовно людей похилого віку у сучасному суспільстві.

В ході семінару учасники ознайомились з теоретичними аспектами процесу старіння людини. З видами насильства щодо літніх людей та отримали практичні рекомендації щодо роботи з родичами маломобільних і немобільних осіб похилого віку.

Учасники також ознайомились з аналізом статистичних даних, які свідчать про те, що відсоток людей похилого віку в Україні поступово зростає. Зростає і кількість проблем, пов’язаних з насильством над ними, їх експлуатацією та порушенням прав людини. Як вважають психологи, насильство – це дія, що порушує права і свободи людини, і часто заснована на неможливості захиститись. Люди похилого віку займають третє місце за кількістю випадків насилля, поступаючись жінкам та дітям.

Захід відбувся в рамках проекту «Надання підтримки, допомоги та сприяння розвитку активності людей похилого віку, особливо тих, хто постраждав від націонал соціалізму», що реалізується за підтримки Німецького федерального фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє» в рамках програми Место встречи: Диалог. Місце зустрічі: Діалог. Згодом активісти проведуть заходи до Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями та Міжнародного дня волонтера.

Перейти до вмісту