Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Художники Полтавщини прославляють село на своїх полотнах

2_574

На Полтавщині 35 майстрів пензля з Хорола, Карлівки, Пирятина, Гребінки, Миргорода і Лубен представили у картинній галереї Вовчицького районного краєзнавчого музею імені І. І. Саєнка 97 різних за технікою виконання та жанрами робіт, однак спільних за тематикою, наповнених мотивами сільського життя. Про це повідомили у Лубенській райдержадміністрації.

Виставку “Село – це серце України” відкрили з ініціативи лубенського художника Олександра Василенка, за підтримки районного керівництва, відділу культури і туризму райдержадміністрації, Полтавської обласної організації Національної Спілки художників України, обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи.

За словами заступника директора обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, Заслуженого працівника культури України Ліни Ковтун, невипадково відкриття виставки відбувається напередодні Дня працівників сільського господарства, адже у своїх роботах художники возвеличили сільських трударів.

Чимало теплих слів прозвучало від голови райдержадміністрації Івана Дзуса та голови районної ради Олександра Темченка, які висловлювали захоплення роботами, дякували за підтримку начальнику відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмилі Пазенко.

Жіночий вокальний ансамбль “Чарівниця”, чоловічий вокальний ансамбль РБК, бандурист Віталій Мороз, дует у складі Ірини Ліхачової та Катерини Кондратенко супроводжували захід піснями.

http://lubny.adm-pl.gov.ua/sites/lubny.adm-pl.gov.ua/files/content/news/images/4_307.jpg

http://lubny.adm-pl.gov.ua/sites/lubny.adm-pl.gov.ua/files/content/news/images/1_714.jpg

http://lubny.adm-pl.gov.ua/sites/lubny.adm-pl.gov.ua/files/content/news/images/5_195.jpg

http://lubny.adm-pl.gov.ua/sites/lubny.adm-pl.gov.ua/files/content/news/images/3_451.jpg

Перейти до вмісту