Ви тут:
Суспільство 

Генпрокуратура звернулася до вишів із вимогою відрахувати студентів, які вступили за підробленими сертифікатами ЗНО

1388415995_vno-wГенеральна прокуратура Україна передала листи низці ректорів українських вишів про необхідність відрахування студентів, які вступили, використовуючи фальшиві сертифікати ЗНО. Як повідомляють у прес-службі відомства, ГПУ провела комп’ютерно-технічні експертизи та інші слідчі дії й підтвердила факти використання абітурієнтами для вступу до вищих навчальних закладів підроблених сертифікатів про результати ЗНО.

“Відповідно до ст. 2 КПК України завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень. Згідно з пунктом 5 розділу XXІ наказу МОН України 15.10.2014 № 1172 “Про затвердження Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2015 році” подання недостовірних відомостей про проходження зовнішнього незалежного оцінювання є підставою для відрахування студента”, – йдеться в повідомленні.

За таких обставин Генеральною прокуратурою України скеровано до освітніх закладів листи про необхідність прийняття рішень відповідно до чинного законодавства стосовно конкретних осіб, які використали підроблені документи.

Наразі такі звернення передали ректорам Національного юридичного університету ім. Я.Мудрого, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Київської національної академії внутрішніх справ, Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця та інших.

“Одночасно Генеральна прокуратура України звертається до студентів та колишніх абітурієнтів з пропозицією повідомити обставини вчинення дій щодо формування недостовірних відомостей про проходження ЗНО (т. 2007873, 2007497) та роз’яснює, що кримінально-процесуальним законодавством передбачено можливість звільнення осіб від відповідальності за використання підроблених документів шляхом укладення угоди з прокурором про визнання винуватості”, додали у прес-службі. 

джерело “5.ua”

Перейти до вмісту