Ви тут:
Суспільство Україна 

Децентралізація – це ключ до успіху України, – Володимир Гройсман

Знімок екрану - 10.11.15 - 10:31:15Реформа з децентралізації – це ключ до успіху України, і конституційні зміни необхідні, аби цей процес став незворотнім.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Житомирської області, присвяченій обговоренню актуальних проблем децентралізації влади.

«Реформа з децентралізації потрібна тим людям, які нас обирають і яким ми служимо», – наголосив керівник Парламенту, додавши, що основна мета реформи – побудувати ефективну систему врядування, яка поверне владу на місця, дозволить органам місцевого самоврядування якісно і відповідально виконувати свої функції і повноваження, а громадянам – впливати на владу, якій вони довірятимуть.

Володимир Гройсман назвав важливою передачу на місця не властивих державі повноважень.

Голова Верховної Ради високо оцінив перші кроки у напрямку фінансової децентралізації, зазначивши, що з початку нинішнього року місцеві бюджети отримали 35 – 40% додаткових коштів, що дозволяє ефективно вирішувати питання щодо фінансування об’єктів інфраструктури і соціальної сфери.

«Ця реформа – ключ до успіху України. Треба зробити все, щоб повернути людям владу», – підкреслив Володимир Гройсман. У цьому контексті він висловив переконання, що Парламент ухвалить зміни до Конституції у частині децентралізації. «Якщо ми не змінимо систему, то скільки б «нових» не приходило, вони скоро стануть «старими», – наголосив Голова Верховної Ради, звертаючись до присутніх. – Я би дуже хотів, щоб ідея передати владу на місця стала тією ідеєю, яка нас об’єднає».

Перейти до вмісту