Ви тут:
Культура Освіта Полтавщина Суспільство 

24 грудня полтавські дітлахи відвідають “головну ялинку” області

Новорічні свята для дітлахів Полтавщини розпочнуться 24 грудня, повідомив під час апаратної наради директор департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Євгеній Ленський.

Для дітей сиріт, позбавлених батьківського піклування, дітей із малозабезпечених сімей, батьки яких загинули у зоні АТО та дітей учасників бойових дій департамент освіти і науки, управління культури та управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА підготують святкову програму біля “головної ялинки” області у Полтавському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені М. В. Гоголя.

“Ми будемо звертатися до органів місцевого самоврядування, щоб допомогли у підвезенні школярів до театру із усієї області. Понад 200 святкових заходів планують напередодні Святого Миколая, Нового року та Різдва. У кожному районі будуть проведені благодійні новорічні ранки для дітлахів пільгових категорій із подарунками. Також проведемо акції “Новорічне вітання на передову” та “Новорічне вітання пораненому”, – додав Євгеній Ленський.

Понад 120 дітей-сиріт відпочинуть у дитячому оздоровчому центрі санаторного типу “Миргородський” та обласному дитячо-юнацькому оздоровчому таборі “Еколог”. Близько 1000 учнів відвідають головну ялинку України за батьківські та спонсорські кошти, а на екскурсію Батьківщиною поїде близько 9 тис школярів.

Також в області планують провести передноворічні змагання із волейболу, баскетболу та спортивного орієнтування. У районах області Євгеній Ленський пообіцяв облаштувати 193 льодових майданчики.

Перейти до вмісту