Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство 

У Комсомольську впроваджують енергоефективний проект

1448009305_izobrazhenie-690

Учора у Комсомольську на виїзному засіданні на дільниці каналізаційно-очисних споруд КП “ВУВГК” міська влада ознайомилася із впровадженням нового енергоефективного проекту з встановлення теплових насосів. Про це повідомили у Комсомольській міській раді.

Очільник Комсомольська Дмитро Биков оглянув обладнання, ознайомився з ходом монтажних робіт, поспілкувався із представниками Київської підрядної організації, які проводять монтажні роботи.

Проект “Реконструкція системи опалення будівлі каналізаційних очисних споруд м. Комсомольська Полтавської області з використанням теплових насосів” передбачає встановлення двох теплових насосів на дільниці КП “ВУВКГ” для відбору теплової енергії з міських каналізаційних стоків. Тепловий насос акумулює тепло стоків (температура стоків взимку не менш ніж + 15º С, влітку + 40º С), підвищує його градус й підігріває воду в мережі.

Впровадження такої технології забезпечить потребу дільниці каналізаційних очисних споруд у тепловій енергії, дасть можливість обігріти 1200 м² побутових та виробничих будівель і споруд.
Теплові насоси давно використовуються в усіх розвинених європейських країнах. Вони визнані екологічно безпечними. У якості джерела для отримання теплової енергії можна використовувати наявний безкоштовний та необмежений ресурс – каналізаційні стоки, ґрунт, воду річок, повітря.

Вартість проекту – 4 млн грн, строк окупності – 4,5 роки. Очікується, що система запрацює вже в грудні 2015.

Міський голова наголосив, що сьогодні важливо й необхідно поєднати передові технології альтернативної енергетики й захист навколишнього середовища.

Перейти до вмісту