Ви тут:
Головне Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

За тиждень після відкриття реєстрів Держгеокадастр отримав 3 438 запитів про власників земельних ділянок на Полтавщині

За перший тиждень після відкриття реєстру власників земельних ділянок, з 6 до 12 жовтня, до Державного земельного кадастру надійшли запити щодо відкриття інформації про власників 80 700 земельних ділянок. У середньому, система опрацьовувала 11,5 тис. запитів/день.

Полтавщина у цьому переліку посідає п’яте місце по Україні. За перший тиждень Держгеокадастр отримав 3 438 запитів про власників земельних ділянок в Полтавській області.

Загалом по Україні найбільше громадяни цікавилися власниками ділянок у Київській області – щодо них надійшло 22 582 запити або 28%. На другому місці – Дніпропетровська (запити щодо 4 695 ділянок) та Львівська (4 607 ділянок) області.

Обов’язковою умовою отримання доступу до інформації є електронна ідентифікація заявника (фізичної або юридичної особи) – з використанням електронного цифрового підпису або альтернативної схеми ідентифікації BankID (ідентифікація через банківську картку). За перший тиждень користування сервісом реєстрацію пройшли 6 300 осіб. Абсолютна більшість – понад 90% – скористалися для ідентифікації BankID. Електронний цифровий підпис використали приблизно 400 чоловік.

«Про розробці та впровадженні цього сервісу ми намагалися максимально спростити для громадян користування системою. Забезпечити точність та швидкість надання інформації в режимі реального часу, не втративши при цьому в показниках захисту інформації в Державному земельному кадастрі було справді надскладною задачею, – відзначив Голова Держгеокадастру Максим Мартинюк. – Тому я щиро радий, що цей сервіс виявився настільки затребуваним».

Електронна послуга доступна через Публічну кадастрову карту map.land.gov.ua. Інформаційна система автоматично опрацьовує запит та надає відомості про права власності на землю та дату їх набуття. Інформація надається на безоплатній основі. Водночас власник земельної ділянки отримує інформацію про осіб, які цікавилися його майном.

Інформацію про власників та користувачів земельних ділянок по всій території України відкрито в рамках виконання прийнятого парламентом Закону № 597-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції». Відкриття реєстру значно посилить контроль громадянського суспільства за використанням та обігом земель в Україні та підвищить прозорість у сфері земельних відносин.

Детальніше із географічною структурою запитів щодо власників земельних ділянок можна ознайомитися нижче.

Знімок екрану - 15.10.15 - 14:53:53

Перейти до вмісту