Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

В Полтаві провели семінар-тренінг з питань децентралізації та проведення адміністративно-територіальної реформи для активу громад Полтавського району

IMG_0931

20 жовтня в приміщені Полтавської ОДА відбувся семінар-тренінг для активу громад Полтавського району з питань децентралізації та проведення адміністративно-територіальної реформи. Захід організований Полтавським “Офісом реформ”, ініціативною групою “Єдність громади” та Полтавським обласним благодійним фондом “Фонд розвитку громади “Ініціатива”.

Семінар-тренінг проводився для представників територіальних громад Полтавського району та направлений на активізацію проведення реформи децентралізації та розширення повноважень органів місцевого самоврядування. Адже в перспективному плані формування територій громад Полтавської облради та Кабміном, 26 сільських рад Полтавського району залишилися в існуючих межах.

На сьогодні до повноважень сільської ради відноситься лише питання благоустрою, а вся соціальна інфраструктура утримується та фінансується за рахунок районного бюджету. Громада не має жодного впливу на прийняття рішень та розподілення фінансування. Тому на сьогодні багато проблем місцевого значення  не можуть бути вирішенні через відсутність повноважень та фінансових ресурсів.

Проте ситуацію можна докорінно  змінити  об’єднавши сільські ради навколо центрів економічного розвитку ( економічно та інфраструктурно спроможних сільських рад).

В результаті об’єднання населення сіл зможе отримувати послуги, які на сьогодні надаються районними структурами, в межах доступності ( не більше 20 км).

IMG_0944

IMG_0946

Захід проходив у межах проекту ” Стимулювання сільського розвитку та активізація сільського населення в Полтавському районі шляхом розширення участі громадян у процесах прийняття рішень га рівні територіальних громад”, який впроваджується в рамках проекту “Українська регіональна платформа громадських ініціатив”, що адмініструється ГО “МАРТ” за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Перейти до вмісту