Ви тут:
Суспільство 

У Полтаві вперше продемонструють військову техніку

DSC_0010

14 жовтня – День захисника України та День Українського козацтва. Для полтавців цього дня запланували чимало заходів. Зокрема, вперше на Театральній площі продемонструють кращі зразки військової техніки.

Про це розповів начальник управління культури облдержадміністрації Геннадій Фасій на прес-конференції в ІА “Новини Полтавщини”.

“0 13:00 вперше Полтавський гарнізон проведе святкове шикування. Військові, правоохоронці та рятувальники пройдуть урочистим маршем. Полтавці побачать кращі зразки техніки та стрілецької зброї. Ще чекаємо гостей з інших областей, з яких саме- це поки нехай буде інтригою”, – сказав Фасій.

Серед запланованих заходів: 8:00 покладання квітів до пам’ятного знаку “Українським загиблим козакам”, 9:30 планується панахида на Алеї Слави та покладання квітів до могил героїв АТО. Святкування завершать прем’єрний показ вистави “Остання любов гетьмана”.

Також 14 жовтня до Полтави привезуть пам’ятник Івану Мазепі.

“О 12:00 на Соборному майдані громаді покажуть цей пам’ятник. Потім його на певний термін віддадуть на зберігання, доки не буде встановлено постамент. Офіційне відкриття плануємо на кінець листопаду”, – сказав Фасій.

Перейти до вмісту