Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство Фотогалерея 

У Полтаві в пологовому вручили перші свідоцтва про народження дитини

Відтепер полтавці зможуть отримувати свідоцтво про народження не лише у місцевому ДРАЦСі. У Полтаві презентували новий сервіс Мін’юсту щодо видачі свідоцтв про народження дитини безпосередньо у пологових будинках.

Сьогодні в Полтавському Обласному Перинатальному центрі 10 мам отримали 11 свідоцтв (7 дівчаток та 4 хлопчиків).  Їх урочисто вручили начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Ірина Пашко та керівник служби охорони материнства та дитинства департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Ігор Пирогов.

Щоб отримати свідоцтво, треба було лише заповнити відповідну заявку. Таку практику вже запровадили в 6 областях України. Найближчим часом  подібна система запрацює по всій країні, розповіла Ірина Пашко.

Також Пашко зазначила, що раніше отримання свідоцтва про народження було складною процедурою.

“Матусі тепер можуть не ходити кабінетами, а відразу отримати свідоцтво про народження в пологовому будинку. Я сподіваюся, що це буде приємний сервіс для всіх батьків новонароджених”, – сказала Пашко.

Поки що свідоцтва видаватимуть лише в Перинатальному центрі у вівторок та суботу. Через кілька тижнів ГТУЮ планує поширити цю практику на інші пологові будинки міста.

Отримати свідоцтво про народження дитини вже можна у пологових будинках Львова, Харкова, Одеси, Хмельницького, Херсона, Чернівців та Івано-Франківська. Загалом по Україні вже видали 1 тис. свідоцтв.

 

Перейти до вмісту