Ви тут:
Головне Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві стартувала масова імунізація дітей від поліомієліту

DSC03268
З понеділка у медичних закладах Полтави та дитсадочках почали масово вакцинувати дітей у рамках додаткової імунізації від поліомієліту, що проходитиме у три етапи і триватиме до кінця 6 лютого 2016 року. 

У середу показово до дитячої поліклініки привів свої онуків на щеплення Ігор Куделич, заступник директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації (на фото).

Вакцина двох видів –  оральна, так звана “жива” (у 2-х краплях) та інактивована – у вигляді ін’єкцій (між щепленнями повинна бути перерва не менш ніж 14 днів).

В ідеалі кожна дитина має отримати три щеплення упродовж усіх етапів додаткової імунізації проти поліомієліту.

Французські вакцини OPVERO українцям закупило Unicef на кошти у розмірі 3 млн доларів, які виділив Канадський Уряд.

Тривалість першого туру вакцинації ОПВ – 3 тижні, наступних турів вакцинації (другого та третього) – 2 тижні. Інтервал між цими етапами вакцинації ОПВ – 1 місяць.

Детальніше про три тури вакцинації зазначила полтавським журналістам завідувачка амбулаторією cімейної медицини №10 комунального закладу “Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 Тетяна Кабика. За її словами, за три дні вже щеплено майже по три сотні полтавських малят двома видами вакцин.

На Полтавщину було поставлено 106 100 доз оральної вакцини з крапельницями та майже 33 тис. доз інактивованої вакцини зі шприцами.

Імунізація триває у 3 тури: два тури (з 19 жовтня по 11 листопада і з 09 листопада по 23 грудня) – діти віком від 2-х місяців до 6 років, третій тур (з 23 січня до 06 лютого) – із залученням дітей від 2-х місяців до 10 років.

Поліомієліт – це інфекційне захворювання, при якому уражається центральна нервова система, шлунково-кишковий тракт і лімфатична система. Хвороба є найпоширенішою причиною виникнення у дітей фізичних недоліків. Вірус поліомієліту, потрапивши в організм, проникає в нервову систему через кров, уражає різні відділи, переважно рухові клітини спинного мозку, а також рухові корінці, які відповідають за рухи. Він поширюється повітряно-крапельним шляхом (чхання, кашель) або за типом кишкової інфекції (через фекалії хворого). 

Перейти до вмісту