Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві пройшов вечір музики на поезії Бориса Олійника

Image00022

Учора, 29 жовтня, у Полтавському музичному училищі імені М.В. Лисенка пройшов вечір музики на поезії Бориса Олійника “Я тут родився восени…”, присвячений 80-літтю Героя України, кавалера ордена Ярослава Мудрого, письменника та громадського діяча Бориса Олійника. Про це повідомляють в управлінні культури Полтавської ОДА.

Вечір музики був особливий, адже глядачі стали свідками своєрідної презентації пісенної збірки “Освідчення” – спільної роботи Бориса Олійника та Олексія Чухрая. Вишукана лірика широкого спектру – від громадянської до інтимної. Створені у різні часи пісні несли проникливе почуття любові до рідної землі, народу, коханої. Дух осяяної творчості двох геніальних митців передався і виконавцям, і слухачам.

Усі дев’ять пісень, які увійшли до авторської збірки, прозвучали у виконанні лисенківців – викладачів училища Сергія Рубана, Оксани та Руслана Христиченків, студентів – Андрія Іванюти, Олександра Мельника, Романа Шаповала, Сергія Списюка.

У концерті також взяли участь струнний квартет, інструментальний ансамбль “Гротеск”, ансамбль бандуристів “Любава” та академічний хор училища. Презентували творчий вечір – автори сценарію і ведучі, викладачі театрального відділу училища Ольга та Богдан Чернявські.

http://www.poltavaculture.gov.ua/images/blogs/2015/064/Image00008.jpg

Перейти до вмісту