Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кобеляках відкрили меморіальну дошку Олексію Кулику

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 жовтня 2015 року у м.Кобеляки відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки організатору і засновнику музею літератури і мистецтва Олексію Івановичу Кулику, яка була встановлена на фасаді приміщення самого музею.

Про це повідомили в кобеляцькій РДА.

Олексій Іванович Кулик – це учитель, краєзнавець, художник, письменник і публіцист, який все своє життя присвятив збору історичних пам’яток про наш Кобеляцький район, відображав побачене і почуте на папері та фото. Він народився 24 березня 1937 року у с.Кунівка Кобеляцького району в селянській сім’ї. Помер Олексій Іванович 25 березня 2002 року, похований на міському кладовищі.

Відповідно до рішення чотирнадцятої сесії Кобеляцької районної ради шостого скликання від 27 березня 2012 року №10, Олексій Кулик посмертно нагороджений званням “Почесний громадянин Кобеляцького району”.

Музей літератури і мистецтва, що почав свою роботу з 10 лютого 1982 року та функціонує і зараз – це головне дітище Олексія Кулика. Рішенням 21 сесії Кобеляцької районної ради від 30 квітня 2013 року Кобеляцькому районному музею літератури і мистецтва присвоєно ім’я Олексія Кулика.

Саме біля приміщення музею відбулися урочисті заходи на яких були присутні керівники району, управлінь, відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації: перший заступник голови райдержадміністрації Ж.Шевцова, керівник апарату В.Олєйнікова, Кобеляцький міський голова О.Ісип, представники ветеранських та громадських організацій, учнівська молодь, друзі та всі, хто знав особисто Олексія Івановича.

В атмосфері дружнього спілкування та теплих спогадів пройшов захід, який підготувала та провела директор Кобеляцького музею літератури і мистецтва Тетяна Чешко. Після відкриття меморіальної дошки всі присутні відвідали музей, щоб ознайомитися з добіркою експонатів, які присвячені життєвому шляху видатного земляка Олексія Івановича Кулика.

Перейти до вмісту