Ви тут:
Економіка Суспільство 

Розроблено стратегію розвитку «Полтавського КХП», – керівник ДП

foto к новости

В ДП «Полтавський КХП» розробили стратегію виводу підприємства з кризи та подальшого економічного розвитку. Про це повідомив в.о. директора комбінату Гліб Ульяненко.

Першочерговими заходами на підприємстві мають стати технологічний та енергетичний аудити. Перевірки встановлять реальний технічний стан підприємства, визначать суму необхідних інвестицій, а також дозволять оптимізувати енергетичні витрати, які залишаються однією з основних складових собівартості. В планах також збільшення виробництва з акцентом на переробку. «Вже зараз ми разом зі зберіганням зерна виробляємо борошно, крупи, висівки, хлібобулочні вироби. Це дозволило суттєво «підтягнути» фінансові показники у порівнянні з минулим роком. Наприклад, за результатами 9 місяців валовий прибуток збільшили в 4,7 рази, а чистий дохід від реалізації продукції — в 2,3 рази», — повідомив Гліб Ульяненко.

При цьому він додав, що стратегічною метою на посаді вважає підвищення конкурентоспроможності підприємства на ринку та його підготовку до приватизації. Адже лише приватний власник зможе системно інвестувати в модернізацію, розширення асортименту продукції, створення нових робочих місць з гідними зарплатами. «Стратегія — це покроковий документ з конкретними заходами, мета яких — подолати кризові тенденції, стабілізувати і наростити виробництво та підвищити. Впевнений, підприємство з такими вихідними даними стане цікавим для інвесторів. Потенціал дуже великий, поруч — потужна сировинна база, є приміщення та колектив», — сказав голова компанії.

За його даними, у разі залучення інвестора та комплексного фінансування, за рахунок збільшення виробництва та розширення асортименту підприємство збільшить доходи на 35%. Споживання енергії та собівартість можуть бути знижені принаймні на 6 та 9% відповідно.

Прес-служба Мінагрополітики

Перейти до вмісту