Ви тут:
Відео Полтавщина прес-онлайн-конференція Суспільство 

Про декомунізацію та перейменування вулиць — прес-конференція у Полтаві

За попередніми підрахунками, перейменуванню у Полтаві підлягає близько 100 вулиць. Про це, під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”, розповіли члени ГО “Злам стереотипів”.

За нашими підрахунками, поки що перейменуванню підлягає 96 полтавських вулиць. Наприклад, Жовтнева, Ватутіна, Енгельса, Артема, Маршала Конєва та інші. Але у Полтаві у цьому напрямку не зробили ще жодного кроку. Згідно чинного законодавства усі рішення стосовно цього процесу полягають на міського голову. Оскільки міський голова ігнорує це питання, запустити процес перейменування вулиць у Полтаві поки не можна”, – розповів координатор ГО «Злам Стереотипів», член всеукраїнської мережі Громадський сектор Євромайдану Олександр Ластовецький.

Також член ГО «Злам Стереотипів», координатор освітнього проекту «Твоя Історія» Ярослав Томенко розповів про механізм дії Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та особливості проведення декомунізації публічного простору в м. Полтава.

Про що ще говорили на прес-конференції детальніше дивіться у ВІДЕО.

Перейти до вмісту