Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

Правники Полтавщини відзначили День юриста

Напередодні свого професійного свята юристи-консультанти, нотаріуси, працівники системи органів юстиції, прокурори, адвокати, судді і вчені, викладачі і студенти, керівництво області зібралися у Полтавському юридичному інституті Національного університету “Юридична академія України імені Ярослава Мудрого” урочисто відзначити — День юриста. На свято запросили ветеранів органів юстиції, начальників районних, міських, міськрайонних управлінь юстиції.

Теплі слова, щирі побажання тим, хто своєю сумлінною працею впливає на ствердження поваги до права говорили начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Ірина Пашко, заступник голови ОДА Олег Пругло, заступник голови облради Володимир Микійчук, Архієпископ Полтавський і Кременчуцький, УПЦ Київського патріархату, владика Федір. Хвилиною мовчання всі присутні в залі вшанували загиблих в АТО військових.

Ірина Пашко зазначила, що велика честь бути юристом, але це ще й чимала відповідальність.

Щоденною працею, яку я бачу кожного дня, ми юристи реформуємо, українське законодавство та, насамперед, захищаємо громадян. Як ніхто правники працюють на повну, щоб наша держава мала авторитет, а ми справедливо працюючи в ім’я закону на перше місце ставили людину. Головне, для юриста, діяти справедливо та мати довіру людей”, – сказала Пашко.

“Нелегко робити ту роботу, що ви робите. Хочу побажати здоров’я, миру та наснаги”, – сказав Пругло.

“Хочу привітати вас з професійним святом. Зараз в країні проходять реформи і професія юриста дуже важлива. Ми впевнені, що ви юристи й надалі чесно та достойно виконуватимете свій обов’язок. Бажаю вам добра та миру”, – сказав Микійчук.

“Кожен повинен прагнути бути чесним, добрим, справедливим, а для цього потрібна божа допомога. Без неї людині дуже складно. Вітаю вас з святом. Бажаю всім нам, керуватися в своєму житті духовними цінностями. Щоб ми мали гарні закони в нашій державі і щоб вони для людей, а ми намагалися їх виконувати”, – сказав владика Федір.

Кращих юристів відзначили Почесними грамотами обласної державної адміністрації, облради та обласного управління юстиції, а ще  цінними подарунками та нагородами. Музичні вітання гостям дарувати місцеві творчі колективи.

Перейти до вмісту