Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Полтавцям розповіли про фактори розвитку інсульту

88548469_dffc69ec

Учора, 29 жовтня, у Полтаві студенти-медики провели  санітарно-просвітницький захід “Переможемо інсульт разом”, присвячений Всесвітньому дню боротьби з інсультом. Про це повідомила міська рада.

Ініціативна група у складі викладачів та студентів-волонтерів ВДНЗУ “Українська медична стоматологічна академія” розташували сан-просвітницькі намети, які працювали поблизу головного корпусу вишу й студентських гуртожитків. Вони роздавали інформаційні листівки, вимірювали артеріальний тиск, спілкувалися з відвідувачами. Медики акцентували увагу хворих на тому, що важливо, щоб лікування призначав саме лікар.

Як наголошують майбутні лікарі, головне привернути увагу полтавців до основних факторів розвитку інсульту, як: артеріальна гіпертензія, гіподинамія, паління, зловживання алкоголем, цукровий діабет; підвищити поінформованість населення міста про основні ознаки інсульту та особливості надання першої допомоги до приїзду швидкої.

Цікавим моментом цьогорічного заходу стало наступництво у проведенні такої роботи – студенти 6 курсу, які вже 3 рік поспіль беруть участь проекті, були у якості наставників для студентів 3-го курсу.

http://www.rada-poltava.gov.ua/db/img/88548469_ad7b53dd.jpg

 

http://www.rada-poltava.gov.ua/db/img/88548469_3ee2babf.jpg

 

Перейти до вмісту