Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Назвали переможців екологічного фестивалю “Полтава-ДОК” 2015

poltavadoc

Вихідними у Полтаві пройшов VІ Всеукраїнський екологічний фестиваль документального кіно “Полтава-ДОК” 2015.

Фільми, які пропонували до перегляду, зроблені полтавськими аматорами та режисерами з усієї України. Переможців обирали у двох номінаціях – “Мистецтво жити” та “Людина та природа”. У фестивалі взяли участь 17 учасників, які представили 22 роботи.

“Цей працьовитий народ “кіношники” завжди дивує людей своєю життєвою позицією та вірністю Україні. Цьогоріч глядач побачив радість і тугу, отримав багато нових вражень та гарний настрій”, – розповів “Новинам Полтавщини” директор фестивалю Олександр Калашник.

За його словами, цьогоріч номінація “Людина та природа”, вперше за історію фестивалю, вмістила 12 фільмів, а номінація “Мистецтво жити” – 10.

“У номінації “Людина та природа” ніколи не була представлена така кількість фільмів. В основному, раніше автори створювали стрічки про життя, про людей, про природу не дуже часто знімали”, – зазначив Калашник.

Диплом за перше місце завоював Дмитро Вовк та його робота “Інший простір. Півострів Крим”. Також дипломами відзначили: у номінації “Мистецтво жити” Дмитра Зозулю та його стрічку “Ключ”, Олександра Новака та Андрія Новака за операторську роботу фільму “Стрічка Мебіуса”, Ігора Случика за фільм “Га’джина”, Віра Кумпан отримала диплом за висвітлення мистецького образу на екрані у фільмі “Володимир Джежелій. Шлях до мрії”.

DSC_0015

DSC_0031

DSC_0035

DSC_0055

DSC_0092

Перейти до вмісту