Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

На полтавському підприємстві “вибухнув газ”

Днями у м. Кременчук відбулися тактико-спеціальні навчання з особовим складом чергових караулів підрозділів 4-го державного пожежно-рятувального загону з ліквідації надзвичайної ситуації в нафтопереробній галузі, пов’язаної з пожежею насосу на блоці газо-фракціонної установки виробництва ПАТ «Укртатнафта».

Як повідомляють в УДСНС України у Полтавській області, згідно тактичного задуму, внаслідок розгерметизації торцевого ущільнення насосу, виникло збільшення концентрації газу, який в подальшому спалахнув на площі близько 200 м. кв. Склалася незадовільна екологічна ситуація території навколо установки. Унаслідок надзвичайної ситуації є постраждалі. Отримавши від оператора установки інформацію про пожежу, диспетчер 22-ї державної пожежно-рятувальної частини передає її в інші підрозділи, до місця виникнення пожежі направляються сили та засоби підрозділів загону. Для ліквідації пожежі залучаються 5 пожежних і спеціальних автомобілів та 49 чоловік особового складу. Рятувальники вживають додаткових заходів на недопущення розповсюдження вогню на інше технологічне обладнання.

Завдяки професійним та злагодженим діям вогнеборців, спеціалізованих служб заводу та іншим службам взаємодії, умовну надзвичайну ситуацію на території підприємства вдалося швидко ліквідувати.

Перейти до вмісту