Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На Полтавщині власники паїв отримали майже 845 мільйонів гривень плати за оренду землі

earth

За даними на кінець вересня цього року власники паїв у Полтавській області вже отримали понад 843,477 млн. гривень оплати за надання в користування своїх земельних наділів. Ця сума становить 53 % від загальної суми виплат згідно укладених договорів оренди.

Загалом за підсумками року орендарі повинні сплатити у грошовому еквіваленті 1 млрд. 594 млн. 384 тис. гривень. З цієї суми 56,5 % складають грошові виплати. Ще 42 % – виплати орендної плати у натуральній формі. Незначна частина оплати (1,5 %) здійснюється у відробітковій формі (оранка, культивація, транспортні послуги). Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держгеокадастру.

Всього в регіоні 300 138 власників земельних паїв передали їх в оренду сільгосптоваровиробникам. Більше половини орендодавців (53%) є пенсіонерами.

Переважна кількість договорів (92 %) укладені з умовою виплати орендної плати в розмірі три та більше відсотків від вартості землі (при встановленому законодавством трьохвідсотковому мінімумі). Середній розмір плати за оренду одного гектара земельного паю у Полтавській області є одним з найвищих в Україні та сягає 1446 гривень.

Найвища орендна плата за використання одного гектару землі у Пирятинському (1867 грн.) та Шишацькому (1849 грн.) районах. Натомість, орендодавці в Кременчуцькому районі області отримують вдвічі менше – в середньому по 916 гривень за гектар.

 

Перейти до вмісту