Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Миргородщині умови в ізоляторах частково відповідають європейським

PM819image001

На Полтавщині мобільна група у складі головних спеціалістів департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Олексія Милосного та Олександра Малого, спільно з координатором із зв’язків з громадськістю уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Полтавській області Вірою Яковенко відвідали ізолятор тимчасового тримання Миргородського міськвідділу міліції. Про це повідомили в УМВС України в Полтавській області.

Під час обговорення проблемних питань члени мобільної групи відмітили, що хоча умови в ІТТ ще не в повній мірі відповідають європейським нормам і стандартам, але вони покращились, відбулися певні позитивні зміни.

У всіх камерах встановлена припливно-витяжна вентиляція, обладнані індивідуальні спальні місця, столи для прийому їжі, стільці, забезпечено гаряче водопостачання, затримані мають право на отримування передач з харчовими продуктами без обмежень. Камери ІТТ обладнані засобами цілодобового відеоспостереження з архівацією відеоінформації.

Схвально мобільна група сприйняла наявність на сходинках входу до адмінбудівлі міськвідділу пандусу для людей з обмеженими можливостями й рекомендувала додатково вивести дистанційний дзвінок до чергового.

Серед недоліків – у деяких камерах недостатньо рушників та засобів індивідуальної гігієни.

Усі зауваження та рекомендації начальник міськвідділу Володимир Река пообіцяв усунути в найкоротщґший термін.

Перейти до вмісту