Ви тут:
Україна 

Мінінфраструктури заявляє про повне припинення авіасполучення з Росією з 25 жовтня

index11212112Україна з 25 жовтня 2015 року повністю припиняє пряме повітряне сполучення з Росією, повідомила прес-служба українського Міністерства інфраструктури.

Згідно з повідомленням, таке рішення ухвалене Державною авіаційною службою України на основі відсутності відповіді від Федерального агентства повітряного транспорту Росії («Росавіація») з поясненнями причин обмеження польотів українських авіакомпаній. Повідомляє Радіо Свобода.

«Міра буде застосована до всіх російських авіакомпаній, і діятиме до скасування заборон, введених авіаційною владою Росії по відношенню до українських авіакомпаній. Після скасування заборон російською стороною російські авіакомпанії, що не потрапили до санкційного списку, зможуть здійснювати польоти до України», – йдеться в повідомленні.

У вересні Кабмін заборонив польоти кількох російських авіакомпаній до України. Під заборону потрапили понад два десятки таких компаній, зокрема, одні з найбільших у Росії «Аерофлот» і «Трансаеро». У Державіаслужбі повідомили, що ці згадані російські авіакомпанії не зможуть літати в Україну з 25 жовтня. Санкції були запроваджені проти тих російських авіаперевізників, що порушують вимоги національного законодавства України, здійснюючи польоти до тимчасово окупованого Криму і через заборонені зони, заявили в Державіаслужбі.

У Кремлі цей намір української сторони назвали «божевіллям». Згодом у російському Мінтрансі заявили, що Росія з 25 жовтня вводить заборону на польоти українських авіакомпаній. Із заяви було незрозуміло, про які саме українські авіакомпанії йдеться.

Перейти до вмісту