Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Мешканці полтавського гуртожитку 27 діб були без води

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України рекомендувала ПрАТ «Полтавське ХПП» припинити бездіяльність, яка містить ознаки порушення конкурентного законодавства та усунути умови, що сприяють виникненню порушень.

Як встановило Відділення за результатами розгляду колективної заяви мешканців одного з гуртожитків міста Полтава щодо припинення надання послуги з централізованого водопостачання у період з 26.08.2015р. по 22.09.2015р., ПрАТ «Полтавське ХПП», як балансоутримувач Гуртожитку, не уклало договори на надання комунальних послуг з мешканцями Гуртожитку та не своєчасно вжило заходів щодо ліквідації аварії та виконання ремонтних робіт водопровідної мережі. Така бездіяльність ПрАТ «Полтавське ХПП», яка призвела до тривалої перерви у наданні послуги з централізованого водопостачання мешканцям Гуртожитку, містить ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції. У вигляді зловживання монопольним становищем на ринку централізованого водопостачання, яка була б неможливою за умов існування значної конкуренції на ринку.

В зв’язку з наведеним, адміністративна колегія територіального відділення в порядку статті 46 Закону України «Про захист економічної конкуренції» рекомендувала ПрАТ «Полтавське ХПП» в 10-ти денний термін вжити заходів щодо укладення договорів на надання житлово-комунальних послуг з мешканцями гуртожитку, що знаходиться на балансі Товариства, та вжити заходів щодо запобігання аваріям, недопущення зволікання у разі необхідності ліквідації наслідків аварії та забезпечення, в подальшому, безперебійного надання послуги з централізованого водопостачання споживачам – мешканцям гуртожитку, відповідно до вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги», відповідно яким комунальні послуги надаються споживачам безперебійно, виключно за винятком часу перерв, зокрема, на ліквідацію наслідків аварій або дії обставин непереборної сили. Перерва у наданні комунальних послуг, яка виникла внаслідок аварії або дії обставин непереборної сили, має бути ліквідована у найкоротші терміни, що визначаються нормативними документами. Якщо ліквідація наслідків аварії або дії обставин непереборної сили потребує більше однієї доби, виконавець/виробник спільно з органами місцевого самоврядування здійснює заходи щодо зменшення її негативного впливу на споживачів.

Перейти до вмісту