Ви тут:
Україна 

“Маємо бути готові до будь-якої ситуації на сході України”, – Міноборони

4CDA399E-725B-4A68-96E1-F0BFDE810EE7_mw1024_s_n

Міністр оборони Степан Полторак наголошує, що Збройні сили України мають бути готові до будь-якої ситуації на Донбасі.

Як повідомляє прес-служба Міноборони України, керівник оборонного відомства заявив про це під час відкриття розширеного засідання колегії Міністерства оборони України. Полторак нагадав, що днями в Мінську досягнуто низку угод, зокрема, щодо відведення від лінії розмежування 100-міліметрових озброєнь і 82-міліметрових мінометів. Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Заходи з відведення озброєнь тривають. Україна чітко виконує всі вимоги Мінських домовленостей і готова до подальшої роботи», – сказав Полторак.

Водночас міністр оборони висловив сумнів, що Росія відмовилася від подальших агресивних намірів щодо України.

«Тому час, який у нас є, маємо використовувати якомога ефективніше: проводити системні заходи щодо покращення боєготовності і боєздатності військових частин і підрозділів, відновлення техніки й озброєння, покращення підготовки особового складу та його всебічного забезпечення, підвищення військової дисципліни, підготовки особового складу і техніки до виконання бойових завдань у зимовий період. Ми маємо посилити угрупування військ, систему підготовки і бути готовими до будь-якої ситуації, якщо не будуть виконані Мінські угоди», – сказав Полторак.

Перейти до вмісту