Ви тут:
Головне Офіційно Полтавщина Суспільство 

«Кременчуцький військовий ліцей повинен очолити справжній патріот», – Валерій Головко

DSC_00011 (135)

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко вважає, що відродити колишню славу військового ліцею в Кременчуці можна після зміни його керівництва. Саму ситуацію навколо цього колись зразкового навчального закладу, робота якого останнім часом супроводжується скандалами, численними перевірками та погіршенням якості освіти, назвав ганебною.

Нагадаємо, що Кременчуцький військовий ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою було засновано у 1999 році. Діяльність закладу починалася із… капітального ремонту занедбаного приміщення колишнього дитсадка. Проте вже у 2000 року ліцей отримав статус обласного. Окрім іншого, тут було створено єдину в місті військову бібліотеку, зібрано єдину в області колекцію військового однострою. Навчальний процес був побудований на засадах патріотизму, любові до Батьківщини, рідного дому, поваги до батьків. Ліцей дав путівку в життя понад 400 випускникам. Більшість із них несуть службу у структурних підрозділах Міністерства оборони, МВС, СБУ.

Після того, як у 2012 році з посади директора було звільнено полковника Володимира Полякова, навчальний заклад почав занепадати, втрачати і свій статус, і свій авторитет.

— Ситуація, що зараз склалася навколо Кременчуцького військового ліцею, просто ганебна, — переконаний очільник області. — Методи навчання і виховання, тим паче патріотичного виховання молоді, не відповідають вимогам сьогодення. Зрозуміло, що зміни у навчальний заклад можуть прийти лише після того, як буде змінено керівництво на більш фахове. Особисто докладу всіх зусиль, щоб ці зміни відбулися якнайшвидше. Процедуру вже запущено. Незабаром будемо оголошувати конкурс на заміщення посади директора цього навчального закладу. Переконаний, що Кременчуцький військовий ліцей повинен очолити справжній патріот, бойовий офіцер, який буде беззаперечним прикладом мужності і героїзму для своїх вихованців. Тому хотів би запросити учасників АТО долучитися до проведення цього конкурсу — як у складі конкурсної комісії, так і в якості претендентів на посаду. Адже ніхто краще за вас не зможе виховати справжніх офіцерів для патріотичної і сильної української армії.

Перейти до вмісту