Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Громади повинні максимально залучати кошти для оздоровлення дітей” – Шкоденко

DSC_0020

Громади повинні максимально залучати кошти для оздоровлення дітей пільгових категорій, адже понад 65 відсотків — із сільської місцевості. Про це наголосила під час щотижневої апаратної наради ОДА начальник відділу у справах сім’ї та молоді Наталія Шкоденко.

­- За оперативними даними оздоровлено понад 85 740 дітей пільгових категорій, це майже на три відсотки вище за середній по Україні. У Кременчуцькому, Машівському, Полтавському, Миргородському, Хорольському, Чорнухинському районах, а також — у Полтаві, Лубнах, Миргороді й Комсомольську показник оздоровлених дітей вищий за середній. У Карлівському, Гадяцькому, Глобинському, Гребінківському, Диканському, Новосанжарському, Пирятинському районах — суттєве зменшення, – зазначила Наталія Шкоденко.

Головну проблему вбачають у тому, що проводиться недостатня робота на місцях із родинами, адже батьки малопроінформовані щодо мережі дитячих оздоровчих закладів. Тож у наступному році місцева влада має забезпечити тісну співпрацю із підприємствами різних форм власності, профспілками, оздоровчими закладами.

У 2015 році на оздоровлення дітей профінансовано із усіх джерел понад 50 мільйонів 357 тисяч гривень. Майже 47 відсотків дітей пільгових категорій оздоровлені, із них — 455 дітей учасників бойових дій й 645, які виховуються у родинах переселенців.

Цьогоріч працювало 795 оздоровчих дитячих закладів, з яких — 769 пришкільні й 26 позаміські. Усі були заповнені майже на 65 відсотків.

Перейти до вмісту