Ви тут:
Місцеві вибори 2015 Полтавщина Суспільство 

Громадська організація “ОПІРОРГ” втретє запускає національний проект по контролю за виборами “Очі України” та розшукує спостерігачів

 Знімок екрану - 13.10.15 - 09:05:18
Громадська організація “ОПІРОРГ” втретє запускає національний проект по контролю за виборами “Очі України” та розшукує спостерігачів
 
 ГО “ОПІРОРГ” в рамках проекту “Очі України” оголошує набір спостерігачів, які за допомогою мобільних додатків opir.org зможуть робити трансляцію потокового відео в день виборів з метою фіксації можливих порушень на дільницях.
 
У зв’язку з прийнятими змінами до закону “Про місцеві вибори”, цього року можливе проведення відео-трансляцій з дільниць спостерігачами. Під час місцевих виборів 2015, “ОПІРОРГ” як громадська організація має можливість реєструвати власних спостерігачів відповідно до постанови ЦВК.
 
– Навіть якщо ви не офіційний спостерігач, але прийшли на дільницю і побачили порушення – ви можете це зафіксувати та завантажити в нашу систему. Якщо у вас є відео чи фотодоказ непрозорості виборчої процедури – це вже вагомий аргумент у залі суду,  – коментує особливість системи керівник проекту Владислав Грезєв.
 
Головна особливість проекту “Очі України” – це можливість кожному свідомому громадянину України проконтролювати процедури чесності та відкритості відповідно до затверджених норм в Конституції України.

Перейти до вмісту