Ви тут:
Конференції Культура Полтавщина Суспільство 

“Читання стало іншим, особливо у дітей”, – Гордієнко

Сьогодні у Полтавській обласній бібліотеці для дітей імені Панаса Мирного відкрили Всеукраїнську науково-практичну конференцію  “Патріотичне виховання у бібліотеці: традиції минулого і сучасного досвіду”, яка триватиме до 30 жовтня. Серед актуальних питань – сучасні реалії та напрями роботи бібліотек в умовах реформування, форми й засоби бібліотечного впливу на становлення громадянської позиції, формування патріотизму в умовах суспільних змін.

Участь в обговоренні взяли понад 30 директорів та представників обласних бібліотек з усієї України. Піснями легендарної землячки Марусі Чурай гостей Полтавщини привітно зустрічали юні шанувальники книг та тріо бандуристок “Вишиванка” обласної філармонії.

На відкриття конференції завітали керівник апарату Полтавської ОДА Микола Білокінь та директор департаменту культури ОДА Генадій Фасій. Вони наголосили, що саме книга  допомагає батькам виховати маленького патріота, справжнього громадянина України.

“Читання стало іншим, особливо у дітей. Нині окрім паперової книги ми маємо ще й електронну, тож сучасні дітлахи читають в рази більше. Нині формат книг немає значення. Цього року на укомплектування бібліотек у державному бюджеті виділили понад 9 мільйонів гривень, тож можу говорити про розквіт нашої галузі”, – зазначила генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, заслужений працівник культури України Алла Гордієнко.

Вона нагородила колектив Полтавської обласної бібліотеки для дітей імені Панаса Мирного почесною грамотою.

“У бібліотеці для юних відвідувачів розроблені два проекти – “Шануй своє” і “Літературний реп’ях”, учасники яких вивчають не лише традиції та звичаї Полтавщини, а й творчість наших земляків, мовні особливості. “Правовий орієнтир” допомагає стати гідними громадянами України. Тема пітріотизму завжди “червоною ниткою” проходить в усіх заходах, які проводимо, – розповіла директор бібліотеки Лариса Митрофанова.

Також досвідом ділилися й співробітники Кременчуцької центральної бібліотеки для дітей імені І. Ф. Торубари, Полтавської районної та міської бібліотеки-філії для дітей № 10 Полтавської МЦБС.

Перейти до вмісту