Ви тут:
Україна 

Бойовики відкрили вогонь по українських військових: поранено бійця

Поранений один боєць Збройних сил України

Сьогодні, 17 жовтня, в зоні проведення антитерористичної операції на сході України представники незаконних збройних формувань порушили домовленості і обстріляли українських військових. Про це повідомляє прес-центр АТО.

Згідно з повідомленям, в околицях селища Піски в Донецькій області близько 16:00 терористи застосували стрілецьку зброю по позиціях українських військовослужбовців. Внаслідок обстрілу отримав поранення один український боєць.

Також повідомляється, що сили АТО продовжують роботи з розмінування регіону.

«Не припиняють роботу військові сапери. Тільки за останній тиждень вони знешкодили понад 100 мінно-вибухових предметів, що знаходилися саме в цивільних об’єктах », – повідомили в прес-центрі.

Крім того в штабі АТО помічають панічні настрої терористів.

«На тлі заяв самопроголошених керівників так званих» ДНР-ЛНР «про перенесення дати виборів у міфічних« народних республіках », триваючому відвід військової техніки від лінії зіткнення, застосуванні російськими кураторами жорстких санкцій до командирам місцевих бандформувань, не згодних з ідеологією мінських домовленостей, у місцевих бойовиків спостерігаються панічні настрої », – повідомили в штабі.

«Багато з тих, хто брав участь у збройному конфлікті, виношують наміри щодо переїзду на постійне місце проживання в РФ разом з родинами, а той, чиї руки не заплямовані кров’ю, позбавляється від зброї», – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що минулу добу в зоні проведення АТО пройшли спокійно, обійшлося без поранених і загиблих.

Нагадаємо, терористи порушили домовленості про припинення вогню 13 жовтня. Тоді терористи обстріляли з гранатометів по українським силовикам в Донецькій області, в результаті чого один військовий загинув і троє отримали поранення.

Перейти до вмісту