Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві введуть в експлуатацію ще одну багатоповерхівку

Незважаючи на складну ситуацію в будівельній галузі, у Полтаві продовжується будівництво багатоповерхових житлових будинків. Торік у місті ввели в експлуатацію 13 багатоповерхівок загальною площею 53,6 тис. м2, що на 6,1% більше запланованого показника. Для порівняння, в таких містах, як Житомир та Кіровоград за 2014 рік було зведено на 20 тис. м2 менше. Цьогоріч у Полтаві планується ввести в експлуатацію 12 багатоповерхівок загальною площею 78,6 тис. м2 (усього – 1137 квартир), повідомляють у Полтавській міській раді.

Управлінням капітального будівництва Полтавського міськвиконкому розроблено детальний план забудови території кварталу, обмеженого вулицями Марії Башкирцевої, Павла Горобця, Гожулівською та бульвару Нестерова.

9-ти поверховий соціальний будинок по вулиці Марії Башкирцевої, 33 (загальною площею – 7716,70 м2 на 153 квартири) вже майже готовий до введення в експлуатацію, залишились лише роботи з підключення комунікацій. Будинок панельний, в цьому є свої переваги – переконує начальник управління капітального будівництва Полтавського міськвиконкому Володимир Годня:

– Спекотного літнього дня в такій квартирі ніколи не буде душно, тому що всередині стін знаходиться пінопласт, який є ізолюючим матеріалом. У цьому будинку буде також й індивідуальна система опалення, у кожній квартирі – індивідуальний котел, лічильники на воду, газ та електроенергію. Окрім цього, панельний будинок має здатність дуже швидко «всідатися». Тому його жителі можуть робити ремонт з першого ж дня перебування, не побоюючись перекосів.

Забудова даного мікрорайону має значне навантаження по інженерному забезпеченню. До кінця року з міського бюджету заплановано виділити близько 5,5 млн. грн., щоб підвести необхідні комунікації в будинки: світло, газ, воду. Це значно здешевить вартість квартир.

Полтавський міський голова Олександр Мамай побував із робочим візитом на новобудові:

– У центрі міста квартири коштують по 10-11 тис. грн. за м2, а в цьому будинку вартість складатиме трохи більше 6,5 тис. грн. за м2. Дещо згодом підведемо магістраль, збудуємо дитячий садок. Цей мікрорайон тихий, екологічно чистіший, оскільки віддалений від центру і, цілком імовірно, – згодом він буде одним із кращих у нашому місті.

Незабаром полтавці зможуть придбати квартири і в новобудовах по вулицях Сковороди, 2-Б та Степового Фронту 18/28 – будівництво тут також вийшло на фінішну пряму.

У новобудовах міста власне житло матимуть можливість отримати і працівники бюджетної сфери. Наразі міська влада готується до Дня працівника освіти, де заплановано вручити сертифікати на отримання житла.

Перейти до вмісту