Ви тут:
Головне Культура Полтавщина Споживач Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві нагородили спортсменів та музикантів з обмеженими фізичними можливостями

Сьогодні у Полтавській ОДА урочисто нагородили команду спортсменів-інвалідів, яка стала переможницею Х Відкритої Всеукраїнської Спартакіади з рекреаційних видів спорту. З 12 видів спорту, за сумою балів, команда полтавців стала кращою серед 22 обласних і 2 іноземних команд.

Привітав спортсменів, вручив почесні грамоти та грошові винагороди голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

«Найголовніше сьогодні, що ви не зупинилися, і доводите суспільствові, що тільки бажанням і силою волі, можна жити повноцінно і отримувати високі перемоги. Особисто моє завдання, як представника влади, всіляко цьому сприяти, і я буду це робити», – наголосив Головко.

Також нагородили і учасників ансамблю «Надія» Семенівської районної організації інвалідів, які брали участь у традиційному міжнародному пісенному фестивалі «Співають всі» (Alles singt), що нещодавно пройшов у місті в м. Варен  у Німеччині.

Олексій Пушкар, бронзовий чемпіон з армреслінгу

Ми зайняли перше місце у Всеукраїнській спартакіаді, що проходила в Одесі. Найбільше, із усіх рекреаційних видів спорту, мені подобається боче і фігурне катання. Спортом почав займатися після того, як у 2009 отримав травму на будівництві — на мене впала плита. Спортом займаюся, бо мені це подобається, це корисно і для здоров’я, і для розвитку себе, як особистості. У Полтаві для таких людей, як я, не робиться нічого — немає залу для тренувань, місто 50/50 комфортне для нас. Сьогодні мені, аби дістатися сюди, довелося пропустити три непристосовані для людей з обмеженими фізичними можливостями автобуси. Пандуси є, але перед ними бордюри, на які досить часто важко або просто неможливо заїхати.

Герасименко Наталія, голова Кременчуцького міського товариства інвалідів

У спартакіаді участь брала уже восьмий раз, я зайняла в індивідуальному заліку перше місце у гонках на ковзанах. Спортом займаюся 9 років, з них 4 роки — професійним, я майстер спорту України з легкої атлетики. У 14 років я отримала захворювання, і вже 18 років на візку. Спорт у моєму житті — це найголовніше, бо дякуючи цьому я не закрита у чотирьох стінах, я бачу світ, спілкуюся з друзями. Спорт — це моє життя. У Кременчуці зараз працюють для того, аби зробити місто комфортнішим для інвалідів, але, як і в інших містах, з цим багато проблем.

Перейти до вмісту