Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Миргороді відбувся велодень

“Велодень – без машини вільний день” відбувся в Миргороді. Десятки велолюбителів взяли участь в акції, яку організувала ГО “Передвижник” за сприяння міської влади та проекту GIZ “Енергоефективність у громадах”. 

Уже вдруге велоактивісти міста організували активне дозвілля для всіх, хто має велосипед. Спочатку учасники проїхалися довкола міста. Допоки вони робили заїзд, глядачів піснями і танцями розважали місцеві артисти: вихованці Центру естетичного виховання та співочі колективи, повідомляють у міській раді.

У програмі велодня відбулися цікаві конкурси. Велосипедисти демонстрували вправність та швидкість, уміння ремонтувати велосипед. Після кількох турів до фінішу дійшли три учасники. На третьому місці – Руслан Сидоренко. Він отримав комплект вело ліхтарів. Другим став Будаєв Владислав. Йому вручили велокомпютер. А головний приз – гірський велосипед заслужено виборов Олександр Уваров. Хлопець – випускник НВК “Гелікон”, навчається у Полтавській медичній академії, буде хірургом. Професійно велоспортом займається з 16 років. Удома має колекцію велосипедів. Його хобі підтримують багато друзів. Разом вони подорожують Україною.

Учасників та переможців велодня привітав міський голова Сергій Соломаха. Він подякував громадським активістам, які долучаються до проведення загальноміських акцій, організації активного дозвілля молоді та допомагають розробляти велоінфраструктуру Миргорода. Сергій Соломаха запевнив, що робота у цьому напрямку триватиме і згодом у Миргороді буде створено рівні та безпечні умови для всіх учасників руху. Міський голова вручив нагороди переможцям велодня. Допомогу в проведенні заходу надав проект GIZ “Енергоефективність у громадах”.

Перейти до вмісту