Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У містечках і селах країни працюватимуть “українські шерифи”, – Арсеній Яценюк

DSC_0624

«МВС розпочало вже другу програму по запровадженню роботи поліцейських не тільки у великих містах, але й в маленьких містечках і селах. Це програма «українського шерифа». На місце дільничної міліції прийдуть нові поліцейські – не тільки в новій формі, на нових автомобілях, але в першу чергу з новим тренуванням, з новою філософією, новою політикою відношення до кожного громадянина», – наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у середу, 23 вересня, на виїзному засіданні Уряду в Полтаві.

«Ці так звані українські шерифи повинні знати кожну родину, кожну хату, кожну сім’ю на своїх дільницях в маленьких містечках, в селах, в районних центрах», – підкреслив він. Повідомляє департемент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Поява нових українських поліцейських на вулицях маленьких міст і сіл, за словами Глави Уряду, дасть змогу допомогти громадянам і «безпосередньо вирішувати проблеми в кожному містечку, місті і селі».

Для цієї програми Уряд додатково передбачив у бюджеті 140 мільйонів гривень: «Зараз Міністр внутрішніх справ активно працює з нашими західними партнерами – нам допомагають Сполучені Штати Америки, Канада і країни-члени Європейського Союзу, щодо отримання фінансування для Національної поліції як на поточний, так і на наступний рік».

Арсеній Яценюк також зазначив, що зараз розглядаються кандидатури на посаду очільника Національної поліції, який має бути «людиною з досвідом, реальною волею щодо формування нової поліції не за назвою, а за змістом».

Він також нагадав, що після початку набору до нової поліції Полтави сьогодні вранці за кілька годин анкети подали більше 800 осіб: «Люди з вищою освітою, з певним життєвим досвідом, але всі молоді й цілеспрямовані, приходять до нової полтавської поліції, готові здавати тести, готові служити народу України».

«Це ще одна з ключових реформ, яку буде бачити безпосередньо кожен полтавчанин, так, як ми бачимо це на вулицях міста Києва», – сказав він.

Він наголосив на необхідності реформування системи правоохоронних органів в цілому: «Скорочуючи кількість працівників органів внутрішніх справ, ми підвищуємо якість працівників. Цільовий показник до кінця поточного року – 152 тисячі правоохоронців в системі нової української Національної поліції».

Перейти до вмісту