Ви тут:
Погода Полтавщина 

Синоптики прогнозують теплу осінь і зиму

осінь

Гідрометеорологічна служба України прогнозує теплі осінь і зиму, – про це повідомляє zik.ua з посиланням на завідувачку відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіру Мартазінову.

“Ані зима, ані осінь холодними не будуть. Я можу чітко сказати, температури будуть плюсові”, – сказала вона.

Мартазінова зазначила, що заморозки в окремі дні очікуються з другої половини жовтня, але в цілому жовтень буде теплим, і переважно температура буде близько 10 градусів.

Природне зниження температури зміниться потеплінням наприкінці листопада – на початку грудня, коли температура сягатиме 5-7 градусів тепла.

Метеорологи обіцяють сніжний і морозний Новий рік. Температура повітря у третій декаді грудня знизиться до 10-15 градусів морозу, а в січні значно підвищиться.

“Тільки до 10 січня будуть морозні дні, а далі температура відновиться і піде вище за норму. Якщо мінус три градуси норма, то буде на три-чотири вище, тобто нуль і плюсова температура”, – сказала Мартазінова, додавши, що лютий очікується м`яким і з незначними опадами.

Нагадаємо, за даними американських і японських метеорологів, 2015-й може стати найспекотнішим роком за всю історію спостережень.

Перейти до вмісту