Ви тут:
Суспільство 

Стягнення коштів на користь держави має значну соціальну значимість – Ірина Пашко

IMG_0531

Начальником Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Іриною Пашко на апаратній нараді в голови Полтавської облдержадміністрації обговорено питання стану погашення заборгованості до Пенсійного фонду та стягнення заборгованості по заробітній платі.

Очільник Головного територіального управління юстиції зазначила, що протягом восьми місяців 2015 року державними  виконавцями області  забезпечено фактичне виконання по 1 345 виконавчих провадженнях на користь Пенсійного фонду України. Стягнуто 12 420 169 грн., що майже на 2, 5 млн. грн. більше ніж  за аналогічний період минулого року.

За її словами, Головне територіальне управління юстиції постійно зорієнтовує органи державної виконавчої служби на забезпечення належної співпраці з територіальними органами державної влади, зокрема з органами ПФУ, з метою вжиття заходів щодо забезпечення своєчасності та повноти проведення виконавчих дій по виконавчих провадженнях про стягнення в інтересах держави.

«Визначити головні пріоритети в роботі, розв`язати проблемні питання, що виникають під час виконавчих проваджень та мобілізувати всі резерви на виконання виконавчих документів на користь бюджету Пенсійного фонду, дозволяють робочі зустрічі представників відділів ДВС Полтавської області та територіальних органів  ПФУ, на яких визначаються спільні заходи, які допомагають організувати  роботу з боржниками. Зокрема, державними виконавцями здійснюються перевірки майнового стану боржників, у тому числі із представниками органів Пенсійного фонду», – зазначила Ірина Пашко .

Окрім того, начальник управління поінформувала присутніх про те, що на минулому тижні з ДП «Миргородський КХП №1» в примусовому порядку стягнуто 89 088,36 грн., які  будуть спрямовані  на погашення заборгованості по заробітній платі.

Перейти до вмісту